Se hvad vi laver på Facebook - klik her!

fredag den 4. november 2016

Hmmm…. Mon Stella-Kastanje og Kurt-Børge stadig går til spejder?!?

Kære forældre,

Hmmm…. Mon Stella-Kastanje og Kurt-Børge stadig går til spejder?!?

Sådan kan en spejderleder godt tænke, når det er flere uger siden, man har set spejderen, og der ikke reageres på henvendelser.

Det er en ærlig sag at beslutte, at ens barn ikke længere skal gå til spejder. Men der er desværre en tendens til, at man bare udebliver uden at give klar besked. Det kan være efter sommerferien eller midt i skoleåret. Det er ærgerligt, for det at gå til spejder er ikke et fitnesskort, du køber for et år ad gangen. Det er en forening og et fællesskab, man er medlem af, indtil man siger pænt farvel.

Vi har som gruppe det problem, at vi skal betale korpsafgift for hvert barn på medlemslisten. D.v.s. at vi risikerer at betale til korpset uden at få kontingentet ind, og derved får vi et underskud. Det er selvfølgelig en uholdbar situation - vi vil meget hellere bruge pengene på de børn, der kommer.

Vi kunne gøre det nemmere for os selv ved kun at opkræve kontingent en gang om året og for hele året. Det ville give os bedre mulighed for at melde børn ud i tide, når vi ikke har set dem 4 gange, og vi ville få flere penge i kassen at arbejde med. Men det betyder også, at de forældre der har flere børn, der går til spejder, og måske kun en indkomst, vil få det lidt stramt, når betalingen skal falde.

Vi har derfor i Grupperådet besluttet, at kontingentopkrævningen fremover finder sted tidsnok til, at vi kan nå at melde barnet ud af KFUM, hvis forældrene ikke mener, at barnet går til spejder mere og derfor undlader at betale. I praksis betyder det, at betalingsfristen skal være inden sommerferien og inden jul.

Vi er klar over at i lige har betalt kontingent, og at december kontingentet kommer kort efter sidste opkrævning. Fremover bliver det hvert halve år, dvs. december og juni.

Vi håber på jeres forståelse herfor, det er for at gøre arbejdet lettere for ledere og grupperåd, og optimere økonomien til gavn for alle.

Mange hilsener

Grupperådet i KFUM Skævinge